Sluiten

Glühwein of bisschopswijn

December is traditioneel dé maand waarin met specerijen getrokken warme wijn wordt gedronken. Rond 5 december bisschopswijn en daarna glühwein. Bisschopswijn en glühwein lijken sterk op elkaar. Het verschil is dat bisschopswijn wordt gemaakt met citroen en glühwein met sinaasappel. Ook hebben wij overigens een mooi assortiment kant en klare (alcoholvrije) glühwein! 

  1. Glühwein of bisschopswijn

Ingrediënten

  • 1 liter rode wijn
  • 1 sinaasappel of 1 citroen
  • 2 stokjes kaneel
  • 3 stuks kruidnagel
  • 2 stuks steranijs
  • suiker (naar smaak)

Bereiding

  1. Neem een ruime pan. Schenk de wijn hierin en zet deze op een héél laag vuurtje. De wijn mag niet koken want dan verdampt de alcohol, dus echt een laag vuurtje.
  2. Snij de citroen en de sinaasappel in plakken en voeg deze toe aan de rode wijn.
  3. Doe de kruiden erbij en ca. 2-3 eetlepels suiker (naar smaak).
  4. Laat dit nu 30-45 minuten op een laag (ja, heel laag) vuurtje trekken en serveer warm.

Porties

6-8 glaasjes

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen