Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Geroosterde pompoenpitten

Zero-waste-tip! Gooi na het uithollen van jouw pompoen, de pompoenpitjes niet zomaar weg. Met een paar stappen en wat kruiden, zijn ze geweldig én voedzaam om te snacken. De truc is om ervoor te zorgen dat ze helemaal droog zijn voordat je ze in een koekenpan roostert. Vervolgens rooster je in een koekenpan. Ze kunnen naar smaak gezouten of gekruid worden; we hebben enkele ideeën in dit recept opgesomd, maar voel je vrij om te experimenteren!

  1. Geroosterde pompoenpitten
  2. Geroosterde pompoenpitten
  1.  
  2.  

Ingrediënten

  • pompoenpitten van een pompoen
  • kokosolie (of een andere neutrale olie zoals koolzaadolie)
  • zout en kruiden naar keuze, zie hieronder onze suggesties.

Porties

10 handjes vol

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Na het uithollen van jouw pompoen: was de pompoenpitten tot er geen pompoenvlees meer aan de pitten zit.
  2. Giet de pompoenpitten af ​​in een vergiet en spreid ze uit op een bakplaat om een ​​nachtje te drogen. Voor de snellere versie kun je de pitten ook drogen in de oven op 150 graden. 20 à 25 minuutjes. Op de helft kun je het beste even de pitten door elkaar roeren.
  3. Als de pitten goed droog zijn: verhit een grote, droge koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de pitten toe. Schud en roer de zaden constant terwijl ze roosteren om aanbranden te voorkomen.
  4. Voeg wat (kokos)olie toe en bestrooi de pitten met zout, knoflookpoeder, uienpoeder, gekruid zout, cayennepeper of kruiden naar keuze.
  5. Wanneer de pompoenpitten goudbruin beginnen te worden, open gaan springen en hun aroma vrijgeven, zijn ze klaar.

Er zijn eindeloos veel manieren om te variëren met de smaak van deze pompenpitten. Denk aan het kruiden van pompoenpitten op dezelfde manier waarop je popcorn zou kruiden. Een aantal suggesties:

  • Paprika
  • Komijn en koriander
  • Garam-massala
  • Cajun-kruiden
  • Parmezaanse kaas en knoflookpoeder
  • Kerrie poeder
  • Kaneel en maple syrop
  • Vegan edelgistvlokken (smaakt heerlijk kazig)
  • Truffelzout

Porties

10 handjes vol

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen