Sluiten

Pasta pesto-salade

Heerlijk voor in de broodtrommel voor mee naar werk of school: de klassieke pasta pesto-salade.

  1. Pasta pesto-salade

Ingrediënten

  • 200 g pasta
  • 75 g pesto (zie recept om zelf te maken)
  • 75 g olijven
  • 150 g rucola
  • handje vol doperwten (uit vriezer)
  • croutons gemaakt van oud brood
  • sap van halve citroen 
  • handje vol pijnboompitten
  • 15 ml olijfolie
  • 3 g bruschetta-kruiden

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg wat zout en een scheutje olie toe. Wanneer het water goed borrelt, voeg je de pasta toe. Kook de pasta voor zo’n 12 tot 15 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet en laat het water uitlekken.
  2. Blancheer kort de doperwten en voeg toe.
  3. Doe de pasta in een diepe kom en voeg de pesto toe, meng het goed samen. 
  4. Voeg de olijven, rucola, croutons, geroosterde pijnboompitjes en bruschetta-kruiden toe en roer alles samen.
  5. Voeg citroensap, olijfolie en peterselie toe. Meng samen en voeg zout en peper toe naar eigen smaak.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen