Sluiten

Kipspiesjes met chili-pindasaus

Deze kipspiesjes hebben ontzettend veel smaak door de geurige marinade, de bereiding op de hete barbecue en de snelle chili-pindasaus. Een echte favoriet!

  1. Kipspiesjes met chili-pindasaus

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfilet
  • 6 el ketjap
  • 2 cm verse gember
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 knoflooktenen
  • 1 pot pindakaas van P’Nuts met chili
  • 2 tl tamari
  • 100 ml kokosmelk

Bereiding

  1. Pers de knoflooktenen fijn en snijd de gember in kleine stukjes. Doe in een kommetje met de ketjap en de sambal en roer goed door elkaar.
  2. Snij de kipdijfilet in niet al te kleine stukken en voeg toe aan de marinade. Laat voor minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
  3. Maak de pindasaus door de kokosmelk te verwarmen en de pindakaas erdoor te roeren, maak af met een scheutje tamari. Eventueel verdunnen met wat water.
  4. Rijg de kipstukjes aan spiesjes en grill op de barbecue totdat ze rondom bruin zijn.
  5. Serveer met een salade van komkommer en sla, de pindasaus en een koud biertje!

Tip: gebruik voor een vega variant tempeh in plaats van kipdijfilet.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten + 30 minuten wachttijd

Totale tijd

1 uur en 10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen