Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Bloemkoolspies met mango-komkommersalade

Geroosterde bloemkool heeft een heel lekkere nootachtige smaak. Met het pittige sausje heb je the best of both worlds: een simpele Hollandse groente met een Aziatische twist. Ook zonder dierlijke ingrediënten is dit een lekker BBQ-gerechtje.

  1. Bloemkoolspies met mango-komkommersalade

Ingrediënten spiesjes

  • 600 gram bloemkoolroosjes
  • 2 el sesamolie
  • 3 el tamari
  • 1 gesnipperde rode peper

    Voor het sausje:

    • 2 el sesamolie
    • 2 cm gemberwortel
    • 1 teen knoflook
    • 3 el tamari
    • 1 el rijstazijn
    • 3 el chilisaus
    • 100 ml groentebouillon
    • 1 el maizena

    Ingrediënten salade

    • halve mango
    • halve komkommer
    • 1 ui
    • 1 el korianderblad, fijngehakt
    • 1 el rijstazijn
    • evt. wat suiker

    Voor het sausje:

    • 2 el sesamolie
    • 2 cm gemberwortel
    • 1 teen knoflook
    • 3 el tamari
    • 1 el rijstazijn
    • 3 el chilisaus
    • 100 ml groentebouillon
    • 1 el maizena

    Om te garneren: 

    • 2 stengels bosui en 1 el sesamzaadjes

    Benodigdheden

    • Spiesjes
    • BBQ met grillschaal of een grillpan

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    10 minuten

    Voorbereidingstijd

    35 minuten

    Totale tijd

    45 minuten

    Bereiding

    1. Kook de bloemkoolroosjes voor 10 minuten. Giet af, laat wat afkoelen. Klop een marinade met de sesamolie, de tamari en de rode peper. Marineer de bloemkool hier ongeveer een half uur in. Steek de roosjes aan dunne satéprikkers. Leg ze voor een paar minuten op een grillschaal op een hete barbecue of bak ze bij slecht weer in een grillpannetje. Je kunt er ook nog lekkere vegetarische balletjes tussen steken.
    2. Voor de salade: snij mango, komkommer en ui in reepjes. Meng met de chilisaus en de munt. Laat even intrekken.
    3. Maak het sausje: rasp de gemberwortel, hak de knoflook fijn. Verhit de olie en roerbak knoflook en gember een minuutje. Maak een papje van de maizena met wat water. 

      Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de knoflook en de gember, breng het zachtjes aan de kook en bind het met de maizena. Klop even goed door elkaar en laat afkoelen. Leg de spiesjes op een bord, schep er wat saus over, bestrooi met gesnipperde bosui en sesamzaadjes.

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    10 minuten

    Voorbereidingstijd

    35 minuten

    Totale tijd

    45 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen