Sluiten

Bieten tarte tatin met geitenkaas

Deze omgekeerde bietentaart zet je met kant-en-klaar deeg in een mum van tijd op tafel! De prachtige rode kleur zorgt ervoor dat het een plaatje is, maar bovenal is het natuurlijk erg lekker.

  1. Bieten tarte tatin met geitenkaas

Ingrediënten

  • 700 g bieten
  • 2 uien
  • 1 el venkelzaad
  • 2 el balsamico
  • 3 el honing
  • 100 g zachte geitenkaas
  • deeg voor hartige taart 

Benodigdheden

  • ovenvaste pan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. 
  2. Kook de bieten in 20-30 minuten gaar. 
  3. Snij ondertussen de ui in kleine stukjes en zet apart. 
  4. Rooster de venkelzaadjes in 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en zet apart. 
  5. Fruit de ui aan met wat olie. 
  6. Voeg de venkelzaadjes, balsamico en honing toe en laat inkoken tot een stroperig geheel. Hier gaan straks de plakjes bieten overheen. 
  7. Koel de gare bieten iets af met koud water en verwijder de schil. 
  8. Snij de bieten in plakken van 5 mm. Bedek de bodem van de pan met de plakjes bieten. 
  9. Verkruimel 50 g geitenkaas over de bietjes. 
  10. Voeg een tweede laag bieten toe en verkruimel nogmaals 50 g geitenkaas hierover. 
  11. Bedek de bieten met het deeg en prik met een vork of mes wat gaatjes in het deeg. 
  12. Plaats de pan in de oven en bak in 25-30 minuten goudbruin in de oven.  
  13. Haal uit de oven en keer de bieten tarte tatin voorzichtig om. 

Tip: Je kunt dit recept ook prima maken met voorgegaarde bieten of met geroosterde pompoen in plaats van bieten. En kruimel eventueel wat extra geitenkaas of feta er overheen. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen