Sluiten

Wentelteefjes met ontbijtkoek

Een typisch Hollands toetje dat niet al te ingewikkeld, maar toch bijzonder is. Warm, kruidig en toch fris door de hangop.

  1. Wentelteefjes met ontbijtkoek
  • 4 plakken ontbijtkoek
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 1 tl koekkruiden
  • 2 el boter
  • 2 appels
  • 2 peren
  • 50 g gedroogde cranberry’s
  • takje rozemarijn
  • 2 el ahornsiroop
  • 400 g kefirhangop
  • 2 tl honing
  • 1 tl gemberpoeder
  1.  Klop de eieren met de melk en de koekkruiden in een ondiepe schaal los. Leg er de plakjes koek in. Laat even weken, keer halverwege.
  2. Snij ondertussen de appels en peren in partjes.
  3. Bak de koek in wat boter om en om. Houd warm in de oven.
  4. Roerbak de fruitschijfjes ook in wat boter en voeg de cranberry’s en de rozemarijn toe. Bak nog even mee.
  5. Blus af met een klein beetje ahornsiroop. Stoof nog even door.
  6. Meng gemberpoeder en honing door de hangop.
  7. Snij de plakken koek diagonaal door en leg ze in een kom of op een bordje.
  8. Schep er wat fruit naast en serveer met de hangop.

Porties

4

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen