Privacy verklaring Odin

Versie 29 juni 2018


Odin hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. In deze verklaring over ons privacybeleid, willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.


Als Odin zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Indien je na het doornemen van ons privacybeleid, of in algemenere zin, vragen hebt hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via info@odin.nl of via het contactformulier.


Contactformulier

Met het contactformulier kunt je ons vragen stellen of aanvragen doen. Hiervoor gebruiken wij je voornaam, achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Deze hebben wij nodig om contact met je op te nemen. Wij bewaren deze informatie naargelang de aard van het formulier of de inhoud van je e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan en zes maanden daarna.


Odin groenten- en fruitabonnement

Je kunt bij Odin een betaald abonnement afsluiten, je kunt dan elke week verse biologische groenten & fruit afhalen bij een van onze afhaalpunten. Wij mogen je persoonsgegevens aan het afhaalpunt geven om jouw groenten en fruitpakket bij het juiste afhaalpunt te krijgen zodat je deze kunt ophalen.


Hiervoor gebruiken wij je voornaam, achternaam, straatnaam, huisnummer, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres. Deze hebben wij nodig vanwege het contract die we met je sluiten en om je een groenten- en fruitpakket te kunnen leveren. Wij bewaren deze informatie tot twee jaar nadat je het abonnement hebt opgezegd en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).


Online account

Bij bepaalde onderdelen van onze diensten moet jij je eerst registreren. Met een account kun je een bestelling plaatsen in onze webwinkels en/of lid worden van coöperatie Odin. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en een wachtwoord kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met je e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord.


Hiervoor gebruiken wij je voornaam, achternaam, initialen, aanhef, straat en huisnummer, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en rekeningnummer. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie tot zes maanden nadat je het account hebt opgeheven.


Wij bewaren deze informatie zodat je ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat we je makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is bij de dienst. Je kunt via je account de informatie aanpassen wanneer je dat wilt.


Online bestelling

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst via je Odin account, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen je persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst of afhaalpunt geven om de bestelling bij je te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij.


Hiervoor gebruiken wij je voornaam, achternaam, initialen, aanhef, straat en huisnummer, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, rekeningnummer en bezorgadres. Deze hebben wij nodig om je bestelling af te kunnen handelen. Wij bewaren deze informatie tot twee jaar nadat je bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).


Lid en mede-eigenaar van Coöperatie Odin

Als klant kun je mede-eigenaar worden van Coöperatie Odin. Wanneer je lid wordt van Coöperatie Odin gebruiken wij je persoonsgegevens om je goed van dienst te kunnen zijn.


Hiervoor gebruiken wij je voornaam, achternaam, initialen, aanhef, straat en huisnummer, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, rekeningnummer, foto, handtekening, actuele en historische inschrijvingen. Deze hebben wij nodig vanwege het contract die we met je sluiten en om je bestelling af te kunnen handelen, het toekennen van je saldo/punten voor je ledenvoordeel. Wij bewaren deze informatie tot twee jaar nadat je het lidmaatschap hebt opgezegd en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).


Investering via een fonds van Coöperatie Odin

Als lid kun je via fondsen investeren in Coöperatie Odin. Als investeerder ontvang je rente in ruil voor een lening. Wanneer je investeerder wordt van Coöperatie Odin gebruiken wij je persoonsgegevens om je investering en rente terug te kunnen betalen.


Hiervoor gebruiken wij je voorletters, voorvoegsels, achternaam, aanhef, straat en huisnummer, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, lidmaatschapsnummer en rekeningnummer. Deze hebben wij nodig vanwege het contract die we met je sluiten en om je investering en rente terug te kunnen betalen. Wij bewaren deze informatie tot twee jaar nadat je investering en rente is terugbetaald en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).


Nieuwsbrief

Je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin lees je nieuwtjes, tips en informatie over onze producten en diensten. Dit abonnement kunt je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeld-link. je e-mailadres wordt alleen met je toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat je het abonnement opzegt. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Mailchimp gesloten. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Mailchimp niet toegestaan de verkregen informatie te gebruiken voor andere Mailchimp diensten en activiteiten.


Online sollicitatie

Met het onlineformulier kan je eenvoudig bij ons solliciteren. Hiervoor gebruiken wij je voornaam, achternaam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres. Deze hebben wij nodig om contact met je op te nemen. Wij bewaren deze informatie naargelang de aard van het formulier of de inhoud van je e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan en vier weken daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).


Cookies

Onze website gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestanden die informatie kunnen opslaan op je computer, telefoon of tablet. Met functionele cookies zorgen we er voor dat de website goed en functioneel werkt. Met tracking cookies kan ook het surfgedrag gemeten en vastgelegd worden.


Onze website maakt gebruik van zowel functionele als tracking cookies.

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een cookiemelding met uitleg over de cookies. Hierbij zullen we vragen om je akkoord voor het gebruik van deze cookies. In onze cookieverklaring laten wij zien welke cookies we met welk doel gebruiken. Het is mogelijk om een afzonderlijke toestemming per cookie-categorie door te geven, maak hiervoor gebruik van de betreffende check-box.


Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen.


Wil je deze cookies niet meer ontvangen op onze website? Wijzig dan je cookie-voorkeur bij onze cookieverklaring.


Statistieken en profilering

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze dienst, waarbij we ook individuele gegevens kunnen inzien. Met deze statistieken verbeteren we onze dienst om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. Wij kunnen je persoonsgegevens met elkaar combineren om meer over je te weten te komen. Uiteraard zullen wij je privacy te allen tijde respecteren. Wil je dit niet, dan kunt je dit altijd aan ons melden.


Hiervoor gebruiken wij je naam, locatie, geslacht, telefoonnummer, e-mailadres, aankoopgedrag en bezoekersgedrag op de website. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie voor één jaar.


Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij hebben het "Data Processing Amendment" van Google getekend. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.


Promotie

Wij willen je graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij voornamelijk per e-mail, via social media en soms via de post of per telefoon.


Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze promotie. In elke brief staat hoe dat moet. Elke e-mail bevat een afmeld-link. Je kunt ons blokkeren of de afmeld-optie gebruiken. Je kunt dit tevens aangeven als je wordt gebeld.


Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Voor de uitvoering van onze dienstverlening schakelen we soms derden in. We geven je gegevens alleen door aan andere partijen als dat echt nodig is voor onze dienstverlening. Het gaat om bezorgpartners, afhaallocaties en IT-dienstverleners. De partijen die ons ondersteunen in onze dienstverlening en daarvoor toegang krijgen tot je gegevens, mogen deze alleen gebruiken om jou een dienst te leveren namens Odin.


Odin maakt ook gebruik van diensten van derden, zoals Google Analytics, Google DoubleClick, Facebook, Vimeo, YouTube, Instagram, Linkedin, Mailchimp, MonkeySurvey, Magento en Benchmark, voor het analyseren van de gegevens over jouw websitegebruik en voor het het personaliseren van de website en communicatie, en het tonen van relevante aanbiedingen en advertenties. Deze partijen kunnen, na jouw goedkeuring, persoonsgegevens van jou ontvangen door deze te verzamelen met cookies op onze website. Je leest hier meer over in onze cookieverklaring en het privacybeleid van deze partijen. Dit kan alleen nadat jij hier toestemming voor hebt gegeven. Deze toestemming kun je later altijd weer intrekken op de pagina van onze cookieverklaring. We verkopen jouw gegevens nooit aan derden.


Sommige partners zijn gevestigd buiten de Europese Unie. Wij hebben strikte afspraken met hen en zij moeten de Europese privacywet naleven. Wij vragen dan altijd eerst je toestemming voordat zij je gegevens krijgen.


Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om je privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:


Toegang tot persoonsgegevens worden afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert.


Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze dienst of bedrijfsvoering wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.


Inzage, wijzigen en verwijderen van je gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.


Je hebt de volgende rechten:

• uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen

• inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben

• het laten corrigeren van fouten

• het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens

• intrekken van toestemming

• bezwaar maken tegen een bepaald gebruik


Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie jij bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.


Klacht indienen

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.


Contactgegevens

Odin

De Panoven 1

4191 GV Geldermalsen

info@odin.nl

0345 577 133

Cookie verklaring