Voorraadfonds

Investeer in je coöperatie - zo werkt je geld positief

Coöperatie Odin groeit. Dat is positief. Want samen werken we aan een stabiele stroom van gezonde kwaliteitsvoeding in een vernieuwend, duurzaam economisch systeem. En dat is in het belang van ons allemaal, nu en in de toekomst. Voor groei is geld nodig. Daarbij streven we zoveel mogelijk naar zelf financiering. Dus steeds minder lenen bij banken, maar financiering door leden.


Participaties

Je bent al lid van Coöperatie Odin met minimaal een participatie van € 100. Maar je kunt ook meer participaties nemen, voor participerende leden tot een maximum van tien. 


Voorraadfonds

Het Odin Voorraadfonds is opgericht om leden in staat te stellen met grotere bedragen de bedrijfsactiviteiten van de coöperatie te financieren. Je leent aan de coöperatie minimaal € 500 en ontvangt een rente tot maximaal 4%. Dat is meer rente dan op je spaarrekening! Het Odin Voorraadfonds is bedoeld voor financiering van de voorraden van de coöperatie-winkels waar het ledenvoordeelsysteem is ingevoerd. Dat gaat inmiddels om een bedrag van € 1,35 miljoen. Dit is inclusief de voorraad die voor deze winkels in het centrale magazijn in Geldermalsen staat. En daarbij rekenen we ook de voorschotten op de oogst die we aan bepaalde leveranciers betalen. De financiering wordt tot nu toe door banken verzorgd. Met het Odin Voorraadfonds willen we deze financiering door banken vervangen door ledenfinanciering. Per 25 oktober 2018 bevat het Odin Voorraadfonds ruim € 1.115.100 aan door leden ingebrachte leningen.


Deelname in de ledenfinanciering van het Odin Voorraadfonds is alleen mogelijk voor leden van de Coöperatie Odin U.A. Het betreft een risicodragende lening aan de coöperatie van minimaal € 500 (of een veelvoud hiervan). Je kunt uit 2 verschillende looptijden kiezen, namelijk 3 jaar of 5 jaar. Voor de verschillende looptijden, aflossingsmogelijkheden en uitbetalingsopties worden verschillende rentepercentages vastgesteld.


Ga naar het digitale aanmeldformulier en meld je aan voor een lening aan het Odin Voorraadfonds. 
Let op: inloggen kan alleen met je lidmaatschapsnummer (het nummer onder de barcode op jouw ledenpas).


In het Informatieblad bij het Reglement Ledenfinanciering Odin Voorraadfonds vind je alle keuzeopties, beperkende voorwaarden en actuele rentepercentages op een rijtje. Klik hier voor het Reglement Ledenfinanciering Odin Voorraadfonds.Bekijk dan hier onze folder (pdf) over het voorraadfonds.


Overzicht rentepercentages Odin Voorraadfonds 2018: 
bedrag   looptijd aflossing rente rente op kaart
€  500,- of  3 jaar na 3 jaar ineens 3,00% 3,50%
€1.000,- een 3 jaar na 3 jaar ineens 3,00% 3,50%
€1.000,- veelvoud 5 jaar na 5 jaar ineens 3,50% 4,00%
€1.000,- hiervan  3 jaar in gelijke delen per jaar 2,50% 3,00%
€1.000,-   5 jaar in gelijke delen per jaar 3,00% 3,50%


Meer informatie?

Via het ledenbulletin worden leden regelmatig geïnformeerd over onder andere ontwikkelingen en de financiële stand van zaken van Odin. Het jaarlijkse bestuursverslag van de coöperatie kan je opvragen per email.