De omdraaiing van het verdienmodel: naar een rijpere samenleving.
Wat stabiel geld, AI en bewuste keuzes betekenen voor onze toekomst.
Wat als de wereld niet langer afhankelijk is van schuld-gebaseerd geld? We leven in een tijd van grote maatschappelijke uitdagingen. Macht wordt voortdurend verder gecentraliseerd ten koste van democratische samenlevingen. De invloed van het grote geld van multinationals in onze samenleving wordt tegelijkertijd steeds nadrukkelijker. Big Food legt een toenemende claim op onze voedselproductie, waarmee de kwaliteit van onze voeding en daarmee onze gezondheid verder afneemt. Big Pharma oefent een grote invloed uit op de gezondheidszorg terwijl Big Industry de aarde chronisch vervuild. Het is duidelijk: het moet anders.
Tijdens dit bio-diner zullen we eerst genieten van een barbecue op ons terras om daarna in de Iona zaal te luisteren naar de lezing van Manfred van Doorn. In deze lezing legt Manfred uit hoe de westerse maatschappij aan groeidwang onderhevig is en hoe dit een kenmerk is van een gebroken monetair systeem. Hij beschrijft daarbij het verschil tussen stabiel geld en fiat-geld. Naar aanleiding van zes pijlers legt hij uit hoe wij een uitweg kunnen zoeken (en vinden) uit de neerwaartse spiraal waarvan het enige perspectief vernietiging is, en biedt hij inzicht in hoe een stabiel monetair systeem de maatschappelijke dynamiek kan veranderen. Bovendien geeft hij praktische handvatten voor leiderschap en maatschappijvernieuwing binnen een wereld met nieuwe economische prioriteiten.
Manfred van Doorn is keynote speaker en beeldlezing-pionier met name op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling, leiderschap, de Bitcoin-mindset en omdraaiing van het verdienmodel. De paradox van waaruit hij leeft is ‘geïnformeerd optimisme’: hij heeft oog voor de vele lagen van ontwikkeling, is in staat dit scherp te analyseren en vervolgens te vertalen in een integrerende visie, verrijkt met relativerende humor en liefdevolle bemoediging.
Manfred heeft twintig jaar gewerkt als psycholoog-psychotherapeut. Daarna werd hij internationaal actief als leiderschapstrainer en gebruikte hij zijn ervaring en mensenkennis om leiders in het centrum van hun kracht en talenten te helpen komen. Hij werkte geregeld in grote MD-programma’s van multinationals, gaf trainingen aan NGO’s en stichtingen op het gebied van maatschappijverbetering en begeleidde (jeugd)zorginstellingen. Manfred ontwikkelde het Double Healix Leiderschapsmodel en staat bovendien bekend om zijn voorliefde voor en kennis van films, waaruit zijn methode MovieLearning groeide. Bij deze methode worden korte filmfragmenten ingezet als illustratie of metafoor voor organisatie- en leiderschapsontwikkeling, psychologie en coaching, maar ook opvoeding, pedagogie en de transitie naar nieuwe samenlevingsvormen (zie ook: www.doublehealix.com & www.movielearning.com).
Voor meer info en tickets klik hier