Sluiten

Vega Bahn Mi broodje

Banh mi is letterlijk vertaald ‘brood'. De Fransen brachten het stokbrood naar Vietnam waarmee je dit broodje maakt, maar het is echt een typisch Vietnamees gerecht.

  1. Vega Bahn Mi broodje

Ingrediënten

  • 2 st stokbrood - afbak
  • mayonaise naar smaak
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 hete peper
  • bosje koriander
  • 200 g gerookte tofu amandel-sesam

Ingrediënten ingemaakte wortel

  • 2 grote wortelen, in dunne reepjes gesneden 
  • 2 el suiker 
  • 1 tl zout
  • 4 el water
  • 4 el azijn
  • Ingrediënten tofu marinade

  • 1 el honing
  • 2 el sojasaus
  • geraspte knoflookteen en geraspt stukje gember

Benodigdheden

  • scherp mes
  • kookpannetje
  • koekenpan
  • kommetjes

Bereiding

  1. Maak de wortelen schoon en snij ze en julienne (in dunne reepjes). 
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  3. Meng het water, suiker, zout en azijn en verwarm 10 minuten in een pannetje op het vuur. 
  4. Schenk deze marinade over de wortel en laat 15 minuten afkoelen.
  5. Bak de tofu ongeveer 8 minuten in een hete pan. Laat afkoelen en snij er repen van. Zet apart. 
  6. Marineer de tofu met sojasaus, honing, knoflook en gember.
  7. Doe het stokbrood 8 minuten in de oven. 
  8. Snij ondertussen de hete peper en de rode ui in ringen.
  9. Snij lange repen van de komkommer. 
  10. Snij de stokbroodjes doormidden en smeer er een beetje mayonaise op. 
  11. Vul de broodjes met de gebakken tofu, komkommer, wortel, ui, peper en garneer als laatste met flink wat koriander.

TIP: Voor een extra feestelijk en streetfood effect is het leuk om het broodje met wat bakpapier en een touwtje te omwikkelen.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

50 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen