Sluiten

Salade in een potje met nectarines en mozzarella

Lekker zomers en makkelijk mee te nemen voor een picknick aan het water. Of om samen van te genieten met vrienden of familie in je achtertuin.

  1. Salade in een potje met nectarines en mozzarella

Ingrediënten 

  • 100 g fijne spinazie
  • 3 nectarines
  • 1 bol mozzarella
  • 250 g wilde tomaten
  • flinke hand basilicum
  • 30 gr pompoenpitten
  • 2 tl tamari

Ingrediënten dressing

  • 2 el (witte) balsamico-azijn of witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl Franse mosterd
  • 1 tl honing
  • beetje zout
  • versgemalen peper

Benodigdheden

  • grillpan
  • glazen weckpotten of andere mooie afsluitbare potten
  • ook een potje voor de dressing! 

Bereiding

  1. Was en droog de spinazie.
  2. Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd in parten. 
  3. Verhit een grillpan of gebruik de bbq als je ‘m toch aan hebt en gril de partjes nectarine tot ze mooie grillstreepjes hebben. Zet opzij.
  4. Snij de tomaten in plakjes.
  5. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te poffen en blus dan af met de tamari. Roer snel door, de tamari bakt een beetje aan, maar dat is niet erg; je spoelt de pan onder een hete kraan zo weer schoon. Niet laten verbranden natuurlijk, maar gewoon even rap doorroeren en het vuur uit doen. Zet opzij.
  6. Pak de potjes en verdeel de ingrediënten. Begin met spinazie en leg de tomaatjes en de nectarines erop. Daarna wat stukjes mozzarella.
  7. Klop de dressing en schenk sliertjes over elk potje salade. Maal er wat peper over. Bestrooi met de basilicum en pompoenpitten.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen