Sluiten

Taco's met venkel

Maak je eigen vegetarische taco's. Een gewaagde combi van paprika, venkel en verse kruiden uit eigen tuin. Smaakvol met een zomers blond biertje erbij.

  1. Taco's met venkel

Ingrediënten voor de vulling

  • 4 taco schelpen
  • 4 wortels
  • 1 venkel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 g taugé
  • 100 g maïs
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 avocado
  • sap van 1 citroen
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • zout en peper

Ingrediënten voor de salsa

  • 250 g cherrytomaten
  • 100 g maïs

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de wortel en snij in repen. Snij de venkel en de paprika’s in reepjes.
  3. Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
  4. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook 3 minuten aan. Voeg de paprika- en komijnpoeder toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de wortel en venkel toe en bak 5 minuten mee. Voeg de paprika en mais toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de taugé toe en haal van het vuur.
  5. Ondertussen doe je de taco’s in de oven. Je hoeft ze alleen kort op te warmen. In 5 minuten zijn ze klaar.
  6. Snij de avocado doormidden, ontpit deze en prak fijn. Besprenkel met sap van citroen om verkleuren te voorkomen.
  7. Snij voor de salsa de cherry trostomaten in kleine stukken. Mix de maïs erdoor, wat peper en zout en de salsa is klaar.
  8. Haal de taco’s uit de oven en verdeel het groentemengsel over de taco’s.


TIP: Mix verse peterselie en koriander door de salsa. Dit geeft extra smaak.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen