Sluiten

TexMex zomerbowl met chili-yoghurt

Voor wie wel van een bite houdt.... Voeg wat extra pit toe aan deze TexMex bowl met chili-yoghurt en uienpickle. Bijna te mooi om op te eten!

  1. TexMex zomerbowl met chili-yoghurt

Ingrediënten 

  • 300 g quinoa
  • 100 g maiskorrels
  • 400 g kidneybonen
  • 1 ui
  • 3 rode uien
  • 12 cherry tomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 200 g sperziebonen
  • 200 g zoete bataat
  • 2 avocado’s
  • bosje koriander
  • 200 g Mexicaanse falafel
  • 1 el Mexicaanse kruiden

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzingen en laat uitdampen.
  2. Snij de bataat in frieten. Bak in zonnebloemolie of rooster ze in een oven met 1 tl Mexicaanse kruiden en wat zout in 20 minuten gaar.
  3. Fruit de ui en knoflook in een koekenpan en voeg de kidneybonen, maiskorrels en Mexicaanse kruiden toe. Bak nog even al omscheppend door.
  4. Kook de sperziebonen in ongeveer 10 minuten in een laagje water gaar, giet af en laat uitdampen.
  5. Bak de falafel in wat olie in een koekenpan of gewoon zonder olie in een ovenschaal in de oven (200 C) in ongeveer 10 minuten bruin en knapperig.
  6. Meng de yoghurt met chilisaus en kaneelpoeder.
  7. Snij de rode ui fijn, masseer er een 1/2 tl zout in, laat even staan en meng er dan wat appelazijn, fijngesneden koriander en eventueel een pietsje (kokosbloesem)suiker door.
  8. Snij de tomaatjes en paprika in stukken.
  9. Schep de quinoa in 4 kommen en drapeer alle andere lekkere dingen erop.
  10. Serveer de yoghurtsaus en de gepickelde ui erbij. 

Tip: Ook lekker met pittige hummus van zwarte bonen met cayennepeper en wraps of tortillachips.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen