Sluiten

Salade met rabarber, chocola en hibiscusdressing

Kleurrijke lentesalade met frisse bietjes, zure rabarber, zoete aardbeitjes, knapperige knolvenkel, jonge bladsla en zachte geitenkaas. Je maakt 'm af met een smaakvolle, dikke vinaigrette, verse kruiden en de diepe smaak van pure chocolade on top. Enjoy!

  1. Salade met rabarber, chocola en hibiscusdressing

Ingrediënten salade

  • 3 stengels rabarber
  • 2 kleine rode bietjes
  • 1 el honing
  • 1 el anijs- of venkelzaad
  • 100 g peultjes
  • 100 g aardbeien
  • 100 g gemengde jonge bladsla
  • 100 g knolvenkel
  • 2 Egmondse bollen (verse zachte geitenkaas)
  • Handje fijngehakte verse kruiden als dille,
  • basilicum en munt
  • 30 g pure chocola

Ingrediënten dressing

  • 2 zakjes hibiscusthee
  • 1 tl dijon mosterd
  • 1 tl honing
  • zout en peper
  • 100 ml olie
  • 1 tl maanzaad

Bereiding

Voor de salade:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de rabarber in stukjes. Schil de bietjes en snij in kleine partjes. Roer beide om met honing en anijs- of venkelzaad.
  3. Leg in een ovenschaal en rooster beide in 20 minuten gaar.
  4. Kook de peultjes een paar minuten en spoel ze koud af.
  5. Snijd of pluk kleine stukjes van de Egmondse bollen en rol ze even door de gehakte kruiden.
  6. Hak de chocola in kleine stukjes.
  7. Snij de aardbeien in reepjes.
  8. Was en droog de blaadjes sla en snij de venkel flinterdun, meng met de rest van de ingrediënten in een mooie schaal.

Voor de dressing:

  1. Maak thee door 2 zakjes hibiscusthee 10 minuten te laten trekken in gekookt water.
  2. Laat de thee helemaal afkoelen.
  3. Haal de zakjes eruit en meng 4 el thee met mosterd, honing en een snufje zout en peper, totdat het zout helemaal is opgelost.
  4. Voeg de olie in beetjes toe tot je een dikke vinaigrette hebt.
  5. Roer het maanzaad erdoor.
  6. Giet over de salade.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen