Sluiten

Shakshuka 2.0

Deze shakshuka 2.0 is rijk gevuld met geroerbakte bosuitjes, knoflook, groene asperges, broccoli, raapstelen, spinazie, doperwten, aduikiboontjes en natuurlijk eitjes. De smaakmakers in deze shakshuka zijn koriander, oregano, munt en dille. Wat verkruimelde feta on top & het lente-feest kan echt beginnen!

  1. Shakshuka 2.0

Ingrediënten

  • 4 bosuien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 2 tl korianderzaadjes
  • 1 tl oregano
  • 2 el olijfolie
  • 200 g groene asperges
  • 1 bosje raapstelen
  • 150 g broccoli
  • 100 g babyspinazie
  • 50 g doperwtjes(diepvries)
  • 100 g adukiboontjes
  • 4 Demeter-eieren
  • 1/2 bosje munt, fijngehakt
  • 1/2 bosje dille, fijngehakt
  • evt. wat fetablokjes

Benodigdheden

  • ovenvaste pan

Bereiding

  1. Snij de bosui in stukken en hak de knoflook fijn.
  2. Rooster in een pan de komijn- en korianderzaadjes tot ze geuren. Vijzel ze iets fijner.
  3. Verhit de olijfolie in de pan.
  4. Fruit ui en knoflook glazig en voeg dan de asperges en de broccoli toe. Strooi de oregano en de specerijen erover. Smoor de groente in 8 minuten beetgaar.
  5. Voeg raapstelen, spinazie, doperwten en adukiboontjes toe.
  6. Roerbak een paar minuten tot alles geslonken en warm is.
  7. Zet het vuur laag en maak 4 kuiltjes in de groente, breek daar voorzichtig 4 eieren in.
  8. Laat de eieren stollen, dek eventueel de pan af met een deksel.
  9. Neem de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout en de gehakte kruiden.
  10. Eet het met een vers (af)gebakken landbrood.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen