Sluiten

Bloemkoolpizza met courgette

Leuk voor de afwisseling en een gezonde variant is deze bloemkoolpizza, die er ook nog eens prachtig uitziet. Zacht van smaak door de roomkaas en courgette, pittig door wat gesneden chilipeper en bosui te besprenkelen op de pizza. Eet smakelijk!

  1. Bloemkoolpizza met courgette

Ingredienten

  • 1 bloemkool
  • 1 courgette
  • 1 bosui
  • 100 g (vegan) roomkaas
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 50 g (vegan) mozzarella
  • 1 ei
  • 1 rode peper
  • snufje zeezout
  • 1 t gedroogde basilicum en oregano

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • bakplaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snij de bloemkool ondertussen in roosjes en maal in een keukenmachine tot fijne korrels.
  3. Leg de bloemkool op een ingevette bakplaat en laat 15 min in de oven gaar worden.
  4. Haal uit de oven, leg op een theedoek en knijp het vocht er uit.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas en verkruimel de mozzarella.
  6. Meng de bloemkool met de mozzarella, Parmezaanse kaas, oregano en basilicum.
  7. Voeg het ei toe en meng goed door.
  8. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel het mengsel over het bakpapier. Druk het mengsel goed plat.
  9. Zet 10 min in de oven.
  10. Snij ondertussen de courgette in hele dunne plakjes.
  11. Haal de bloemkoolbodem uit de oven. Besmeer ‘m met roomkaas en bedek met plakjes courgette. Bak nog 15 minuten in de oven.
  12. Haal de pizza eruit en besprenkel met fijngehakte stukjes bosui, wat zeezout en schijfjes chilipeper naar smaak.

Porties

1 grote pizza

Bereidingstijd

15 min

Voorbereidingstijd

30 min

Totale tijd

45 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen