Sluiten

Buddhabowl van Marion

Deze buddhabowl met groene knapperige asperges, spinazie, paarse wortel, edamameboontjes & radijskiemen is kleurrijk en vult goed. Daarnaast is de boekweit een mooi alternatief vol smaak. Lekker als lunch of heerlijk verfrissend op een warme zomeravond.

  1. Buddhabowl van Marion

Ingrediënten

  • 150 g boekweit
  • 400 g spinazie
  • 200 g groene asperge
  • 200 g paarse wortel
  • snufje peper
  • 2 tl olijfolie
  • 200 g edamameboontjes
  • 4 plukjes radijskiemen
  • 1 rode peper
  • 3 l bruine tahin
  • sap van 1 citroen
  • 3 l sesamzaad
  • 1/2 el zeezout
  • 1/2 bos platte peterselie
  • 1 rode peper

Bereiding

  1. Kook de boekweit volgens de verpakking gaar en laat uitdampen.
  2. Was de spinazie en scheur grof.
  3. Snij 2 tot 3 cm van de onderkant van de asperge. Vet in met olijfolie en bak kort in een koekenpan of op een grillplaat.
  4. Was de wortel en stoom in 5 minuten gaar. Prak fijn, breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
  5. Hak de rode peper fijn, voeg tahin en citroensap toe. Roer goed door tot een geheel. Voeg eventueel een el heet water toe.
  6. Was het sesamzaad en rooster lichtbruin in een droge pan. Vijzel fijn met zout.
  7. Plaats boekweit en edamameboontjes naast elkaar in een kom. Leg de spinazie, wortelspread en asperges er netjes bij en verdeel de dressing erover.
  8. Garneer met sesamzaadmengsel, grof gesneden peterselie en radijskiemen.

Marion Pluimes maakte dit recept voor ons. Marion is chef bij restaurant LOFF in Breda. ‘Eat good, do good and feel good’. Dat is in het kort waar LOFF voor staat.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen