Sluiten

Pitabroodjes met jackfruit shoarma en broccoli-rijst

Een smaakbommetje is dit pitabroodje met jackfruit. Lekker op vrijdagavond om het weekend mee in te luiden, of als feestelijke lunch. Een heerlijke vegetarische variant van shoarma-vlees is Jackfruit. Deze vrucht heeft een structuur die erg doet denken aan vlees met een stevige bite en milde smaak. Je kunt ‘ m kruiden naar eigen smaak. Dit pitabroodje met jackfruit hebben wij gekruid met shaormakruiden en afgemaakt met andijvie-reepjes, paprika, broccoli-rijst en een frisse Harissa-kaneel yoghurt dressing. Enjoy!

  1. Pitabroodjes met jackfruit shoarma en broccoli-rijst

Ingredienten

  • verse dille, platte peterselie, munt, koriander
  • 500 g broccoli
  • 1 sinaasappel
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 100 g andijvie
  • 4 bospeentjes
  • bosje radijs
  • 1 avocado
  • 150 g kiemen sprouty
  • 2 potten jackfruit
  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 1 el kokosolie
  • 1 el shoarmakruiden
  • 1 el ras el hanout
  • 1 el olie
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl harissa of 1 tl sambal
  • 150 ml (vegan) yoghurt

Bereiding

  1. Hak de broccoli in een keukenmachine (of rasp het met een grove rasp) tot grootte van rijstkorrels. Nu heb je broccoli-rijst.
  2. Rasp de sinaasappel en pers hem uit.
  3. Snij de ui doormidden en in stukken, hak de knoflook fijn.
  4. Was de peentjes en snij ze in stukjes, snij de radijs in dunne plakjes.
  5. Giet de jackfruit af, dep droog met een theedoek. Bestrooi met de shoarmakruiden, meng de olie erdoor en de fijngehakte knoflook. Laat even intrekken.
  6. Verhit wat olie in een koekenpan, bak de jackfruit rondom al omscheppend bruin.
  7. Fruit tegelijkertijd in een andere grote hapjes- of koekenpan, in wat olie de ui, de stukjes wortel en de knoflook zachtjes voor een paar minuten.
  8. Voeg de broccoli-rijst en het ras el hanoutpoeder toe. Giet het sinaasappelsap erbij. Bak al omscheppend even door.
  9. Snij de andijvie in reepjes. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snij in lange repen. Doe de helft van een bakje sprouty, de paprika en de andijvie in schaaltjes en zet op tafel.
  10. Klop een sausje van de yoghurt, de harissa en de kaneel.
  11. Voeg radijs en avocado toe aan de broccoli-rijst en zet het vuur uit.
  12. Bestrooi de rijst met een flinke hoeveelheid gehakte verse kruiden.
  13. Warm de pita’s een paar minuten in de oven of rooster in broodrooster.
  14. Vul de broodjes aan tafel met de andijvie-reepjes, jackfruit, paprika en sprouty en serveer met de saus en de broccoli-rijst.

Porties

4

Bereidingstijd

10 min

Voorbereidingstijd

20 min

Totale tijd

30 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen