Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Vegan hazelnoot-chocoladebrioche

Deze prachtige vegan hazelnoot-chocoladebrioche is een feestje op de tafel, heerlijk voor tijdens een picknick of lekker en eens wat anders voor bij de koffie. De sinaasappelboter geeft een frisse twist!

  1. Vegan hazelnoot-chocoladebrioche

Ingrediënten deeg

  • 350 g bloem
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 tl zout
  • 40 g kokosbloesemsuiker of oerzoet
  • 175 ml amandelmelk
  • 1/2 tl kardamompoeder
  • 1/2 tl zout
  • 50 g kokosolie
  • 2 el vegan margarine


Ingrediënten vulling

  • 1/2 pot vegan hazelnoot-chocopasta
  • 75 g geroosterde hazelnoten
  • 1 el sinaasappelmarmelade
  • 100 g vegan margarine


Porties

10 porties

Bereidingstijd

50 minuten

Voorbereidingstijd

3 uur (inclusief rijstijd)

Totale tijd

3 uur en 50 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de melk (handwarm) en los de gist en 1 tl suiker erin op. Laat staan tot het begint te bubbelen.
  2. Verwarm de kokosolie in een pannetje of in de magnetron zodat het zacht is.
  3. Mix in een mengkom de bloem met de rest van de suiker, het zout en de kardemom. Wrijf er de zachte kokosolie en de margarine toe. Kneed verder in een machine met deeghaken en voeg beetje bij beetje melk door. Kneed een minuutje of 8-10 op lage snelheid door, tot een veerkrachtig compact deeg. Dit kan natuurlijk ook met de hand! Dan wat langer kneden.
  4. Zet het deeg op een warme plek weg in een ingevette mengkom en dek af met een theedoek. Na een uurtje moet het al lekker gerezen zijn.
  5. Vet een cake- of kleine broodvorm in of bekleed met bakpapier.
  6. Kneed het deeg nog even door op een met bloem bestoven aanrecht. Rol uit tot een rechthoek.
  7. Smeer voorzichtig de hazelnootpasta over het deeg, laat een randje vrij aan alle kanten.
  8. Strooi de hazelnoten in kleine stukje erover.
  9. Rol de deeglap op en snij hem met een scherp mes in de lengte open. Vlecht beide helften mooi over elkaar heen. Knijp de uiteinden samen.
  10. Leg voorzichtig in de bakvorm en stop het een beetje in. Dek weer af met de theedoek en zet het nog een uur tot anderhalf uur op een warme plek.
  11. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  12. Bak de brioche ongeveer 40-45 minuten, tot het goudbruin is geworden. Haal dan uit de oven en laat in de vorm afkoelen.
  13. Maak sinaasappelboter door de sinaasappelmarmelade met de vegan margarine te vermengen. Snij de brioche in plakjes en serveer met de sinaasappelboter.

Porties

10 porties

Bereidingstijd

50 minuten

Voorbereidingstijd

3 uur (inclusief rijstijd)

Totale tijd

3 uur en 50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen