Sluiten

Zuurkool met appel en gember

Echt een verwarmende stamppot door de gemberwortel en toch fris door de appel. Net wat je nodig hebt in de winter. Strooi er tot slot de rokerige tofu over.

  1. zuurkool

Ingrediënten

  • 400 g pompoen
  • 250 g kruidenzuurkool
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 1 vingerkootje gemberwortel
  • 1/2 blok gerookte tofu, in blokjes

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • eetlepel
  • schilmes
  • pan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃.
  2. Kook de zuurkool in 15 min. zacht. Giet af en laat uitdampen. 
  3. Maak de pompoen schoon en snijd hem in stukken,rasp de gember fijn en kook  samen ongeveer 20 min. tot de pompoen gaar is.Giet af, laat goed uitdampen,schep er een lepel boter door of giet er een straaltje (knoflook)olie over en stamp tot puree. 
  4. Roer en stamp de zuurkool erdoor. Voeg peper en zout toe naar smaak. 
  5. Vet een ovenschaal in en schep de stamppot erin. 
  6. Snijd de appel in dunne partjes en de ui in halve ringen. Bak beide in wat olie of boter heel licht aan. 
  7. Schep op de stamppot en zet in de oven. Laat ongeveer 10 minuten in de oven staan, tot de bovenkant iets goudbruin is geworden.
  8. Bak de tofu knapperig in olie en schep in een schaaltje om erover te strooien.

Porties

4 tot 6 personen

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen