Sluiten

Groentetaartje met rozemarijn-sinaasappel gremolata

Op een brosse bodem van quinoa liggen wintergroenten waar blauwe kaas over verbrokkeld is. Je serveert het met een gremolata van sinaasappel en rozemarijn voor een fris accentje.

  1. Groentequiche

Ingrediënten bodem

  • 150 g quinoa
  • 2 eiwitten
  • zout en peper naar smaak
  • Voor de vulling:
  • 3 pastinaken
  • 2 rode uien
  • 1 venkelknol
  • 1 prei
  • 150 g blauwschimmelkaas
  • 100 g pecannoten

Ingrediënten gremolata

  • de fijn geraspte schil van 2 sinaasappels
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte verse rozemarijn
  • 1 teen knoflook uit de pers

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 ℃.
  2. Kook de quinoa gaar en laat afkoelen.
  3. Meng met de eiwitten en zout en peper. 
  4. Vet een  in en verdeel de quinoa over de bodem en de zijkanten. Druk goed aan. 
  5. Bak de bodem ongeveer 10 minuten voor. 
  6. Pastinaak, rode ui, venkel en prei in kleine stukken snijden. 
  7. Leg de groente op een bakplaat en strooi er de Provençaalse kruiden gemengd met de olie over. Rooster ongeveer 30 min in de oven. 
  8. Meng voor de gremolata de rest van sinaasappel met de kruiden en uitgeperste knoflook.
  9. Vul de quinoabodem met de groente, verdeel de blauwe kaas en de noten erover. 
  10. Bak nog 10 min in de oven om de kaas goed te laten smelten.
  11. Snij in 4 stukken, serveer met de gremolata en eet met een lekkere salade of een stukje vis.

Porties

4

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen