Sluiten

Peren-bramen crumble

Peren bramen crumble is lekker als toetje met ijs of crème fraîche bijvoorbeeld, maar ook als ontbijt op een luie herfstzondag. Lepel er dan wat yoghurt over en geniet!

  1. Peren-bramen crumble

Ingrediënten

  • 1-2 peren
  • 3 el bramenfruitbeleg (Fiordifrutti)
  • 1 kopje (diepvries)bramen
  • 50 g havermout
  • 50 g speltbloem
  • 30 g suiker
  • snufje zout
  • 50 g boter
  • 1 tl kaneel
  • 50 g ongebrande hazelnoten, walnoten en/of amandelen
  • crème fraîche of vanille ijs

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • eventueel een keukenmachine


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kneed met de hand of in een keukenmachine een samenhangend deeg van de havermout, de bloem, de suiker en het zout en de boter.
  2. Snijd de peren in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd in blokjes, schep om met de jam en de bramen. Strooi er de kaneel over. Schep in een ingevette ovenschaal. Verkruimel het deeg en strooi met de grof gehakte noten over het peren-bramen mengsel
  3. Bak de crumble in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  4. Serveer met yoghurt als ontbijt of met een klodder crème fraiche of een bol vanille ijs als toetje.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

35 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen