Sluiten

Rijke uiensoep

Geniet van deze rijk gevulde uiensoep met ui, aardappels en prei. Lekker met een stokbroodje en gesmolten Gruyère

  1. rijke uiensoep

Porties: 4


Ingrediënten

4 uien

2 aardappels

1 prei

1 stengel groenselderij

1 liter groentebouillon

60 g boter

1 takje tijm

1 blaadje laurier

peper, zout

4 stukjes stokbrood

40 g geraspte Gruyère

Een rijk gevulde uiensoep met ui, aardappels, selderij en prei.


Voorbereiden: 10 min

Bereidingstijd: 40 min

Totaal: 50 min


Bereiding

1. De ui, aardappels, selderij en prei schoonmaken. Een derde van de ui zeer fijn snipperen en apart houden.

2. De rest van de groenten grof hakken en aanstoven in de helft van de boter. Een beetje water toevoegen en nog enkele minuten laten sudderen. Kruiden en de bouillon toevoegen. Het geheel met de deksel op de pan aan de kook brengen, laat op een laag vuurtje zachtjes garen.

3. De soep eventueel zeven en opnieuw enkele minuten laten koken. Ondertussen de apart gehouden  fijngesnipperde ui in de rest van de boter bruin bakken en vervolgens bij de soep voegen.

4. Schep de soep in 4 ovenvaste kommen. Leg in elke kom 1 stukje stokbrood en strooi de kaas erover. 

5. Zet de soepkommen nog even onder de grill, totdat de kaas gesmolten is.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen