Sluiten

Pastinaak rösti met kruidige appelmoes

Lekkere bijgerechtjes om met kinderen te maken en te eten. De appelmoes maak je lekker kruidig met koekkruiden.

  1. Pastinaak rösti met kruidige appelmoes

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de appelmoes:

500 g appels

1 tl koekkruiden

1 el boter

evt 1 el honing

Voor de koekjes:

1 ui

250 g pastinaak

1 handje verse peterselie

2 eieren

1 tl tijm

50 g geraspte kaas

2 el maizena

1 tl bakpoeder

 Leuk gerechtje om met kinderen te maken én te eten:  pastinaak rösti koekjes en een lekker schaaltje appelmoes




  1. Maak de appelmoes door de appels te schillen, te ontdoen van klokhuizen en in blokjes gesneden te stoven met de boter en de koekkruiden. Voeg een klein beetje water toe als het vocht te snel verdampt. Eventueel kun je het nog zoeten met wat honing.
  2. Rasp de pastinaak grof. Leg in een vergiet en giet er 2 liter kokend water over. Laat even goed uitlekken. Droog eventueel in een theedoek na.
  3. Hak de peterselie fijn. En snijd de ui in stukjes
  4. Kluts de eieren en roer er de pastinaak door met de peterselie, tijm, ui en de geraspte kaas. Voeg wat zout en peper toe en de maizena.
  5. Vorm met natte handen koekjes van de pastinaak.
  6. Verhit een laagje olie in een koekenpan. Leg de koekjes erin en draai ze om als ze loslaten van de bodem. Bak ze goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  7. Serveer de pastinaak koekjes met de appelmoes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen