Sluiten

Salade Niçoise met sperziebonen

Deze salade heet ook wel salade Nicoise. Een beroemd recept. Is wel op z'n allerlekkerst met biologische ingrediënten natuurlijk.

  1. Salade Niçoise met sperziebonen

125 g krielaardappelen

125 g sperziebonen

1 ei

250 g cherry of wilde tomaten

1 rode ui

6 zwarte olijven

50 g gemengde sla

100 g tonijn naturel

Dressing:

1 tl mosterd

1 el honing

100 ml olijfolie

1 el citroensap

zout en peper 

  1. Kook de aardappeltjes in de schil in 15 minuten gaar, giet af en laat afkoelen.
  2. Kook de sperziebonen in een andere pan een klein laagje water in 15 minuten gaar. 
  3. Kook de eieren de laatste 10 minuten mee in dezelfde pan. 
  4. Spoel beide koud af en laat even uitlekken.
  5. Was en droog de sla
  6. Pel de eieren en snijd in parten.Snijd de tomaten in parten of halfjes. Snipper de ui.
  7.  Was en droog de sla.
  8. Laat de tonijn even uitlekken in een zeef.
  9. Klop een vinaigrette van de ingrediënten voor de dressing.Leg de blaadjes sla in een schaal en drapeer de rest eroverheen. Serveer met de vinaigrette apart.


Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen