Sluiten

Kleurrijke Mexicaanse quinoasalade

Frisse salade met een Mexicaans tintje. Quinoa en bonen vormen de basis en worden aangevuld met o.a. avocado en mais. Serveer met tortillachips en een schepje (plantaardige) room.

  1. Kleurrijke Mexicaanse quinoasalade

Ingrediënten

  • 1/2 el olijfolie
  • 1/2 rood uitje
  • 1/2 teen knoflook
  • 150 g quinoa
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • mespuntje cayennepeper
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 maïskolf
  • 100 g (gekleurde) cherrytomaten
  • 1/2 groene paprika
  • 150 g zwarte bonen (pot of blik)
  • 1/2 avocado
  • 1/2 kleine citroen, voor het sap
  • 1/2 bosje koriander
  • 2 stengels bosui 

Bereiding

  1. Snijd het uitje in ringen en hak de knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie in een pan met deksel, op middelhoog vuur en bak de uien en de knoflook al roerbakkend even lichtbruin. Voeg de quinoa met de komijn en het paprikapoeder toe en bak al roerend 30 seconden op hoog vuur. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de quinoa 12 – 15 minuten in een afgedekte pan. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen. Kook of grill de maïskolven gaar. Haal de korrels met een vork van de kolf.
  2. Snijd de tomaat en paprika in stukjes. Spoel de bonen af in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Snijd de avocado in stukjes. Meng alles in een kom, besprenkel met citroensap.Roer nog even door elkaar. Proef! Misschien moet er nog iets bij, beetje zout en peper of een kneepje citroensap. Hak de koriander fijn en snijd de bosui in ringetjes. Schep over of door de salade. Doe de salade in weckpotjes en zet ze met een houten lepeltje erin op je bbq-buffet of neem ze mee in een koelboxje voor onderweg!
  4. Serveer met tortillachips en los geklopte zure of amandelroom.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen