Sluiten

Bloemkoolspies met mango-komkommersalade

Geroosterde bloemkool heeft een heel lekkere nootachtige smaak. Met het pittige sausje heb je the best of both worlds: een simpele Hollandse groente met een Aziatische twist. Ook zonder dierlijke ingrediënten is dit een lekker BBQ-gerechtje.

  1. Bloemkoolspies met mango-komkommersalade

Ingrediënten spiesjes

  • 300 gram bloemkoolroosjes
  • 2 el sesamolie
  • 3 el tamari
  • 1 gesnipperde rode peper

Ingrediënten salade en saus

  • halve mango
  • halve komkommer
  • 1 ui
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 knoflooktenen
  • 1 tl maizena
  • 2 bosuitjes
  • handje sesamzaadjes

Benodigdheden

  • Spiesjes
  • BBQ met grillschaal of een grillpan
  1. Kook de bloemkoolroosjes voor 10 minuten. Giet af, laat wat afkoelen. Klop een marinade met de sesamolie, de tamari en de rode peper. Marineer de bloemkool hier ongeveer een half uur in. Steek de roosjes aan dunne satéprikkers. Leg ze voor een paar minuten op een grillschaal op een hete barbecue of bak ze bij slecht weer in een grillpannetje. Je kunt er ook nog lekkere vegetarische balletjes tussen steken.
  2. Voor de salade: snijd mango, komkommer en ui in reepjes. Meng met de rest van de ingrediënten. Laat even intrekken.
  3. Maak het sausje: rasp de gemberwortel, hak de knoflook fijn. Verhit de olie en roerbak knoflook en gember een minuutje. Maak een papje van de maizena met wat water. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de knoflook en de gember, laat heet worden en bind het met de maizena. Klop even goed door elkaar en laat afkoelen. Leg de spiesjes op een bord, schep er wat saus over, bestrooi met gesnipperde bosui en sesamzaadjes.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

35 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen