Sluiten

Ei-muffin

Deze ei-muffins met radijs zijn perfect voor tijdens de paasdagen, of tussendoor als hartige snack. De biologische groene asperges en bosui maken het een echte voorjaarstraktatie.

  1. biologische ei-muffin met radijs

Ingrediënten

  • 1 el boter of olie
  • 10 eieren
  • 3 stengels bosui
  • 1 bosje radijs
  • 5 groene asperges
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 tl dragon, gedroogd
  • 80 g geraspte pittige kaas
  • beetje zout en peper
  • plukjes tuinkers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. 
  2. Maak de bosuitjes, radijsjes en asperges schoon en snijd in kleine stukjes. 
  3. Klop de eieren los en voeg de kruiden en kaas toe. 
  4. Fruit de gesneden groente met het karwijzaad kort in de boter tot de uitjes ietsjes glazig zijn.
  5. Schep de gebakken groente in de holtes van een goed ingevette muffinvorm, maar houd een paar lepeltjes achter. 
  6. Vul de holtes bij met het ei-mengsel. 
  7. Strooi er dan nog de achtergehouden groentes voorzichtig bovenop.
  8. Zet ongeveer 30 minuten in de oven. Laat afkoelen en haal ze dan uit de vorm. 
  9. Serveer ze bestrooid met tuinkers.


Tip: Je kunt er ook nog wat piepkleine blokjes feta door doen of andere kruiden gebruiken. Leuk voor bij het paasontbijt, om mee naar school te nemen of bij een picknick!

Porties

12 muffins

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen