Sluiten

Vegan rabarber-aardbeitaartje

Geniet van dit verrukkelijke 100% vegan en 100% biologische rabarbertaartje met aardbeien. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

  1. vegan aardbei-rabarbertaartje

Ingrediënten voor de bodem

  • 100 g amandelmeel
  • 150 g dadels zonder pit
  • 100 g geraspte kokos
  • 100 ml kokosolie

Ingrediënten voor de vulling

  • 500 g rabarber
  • 500 g aardbeien
  • 100 g suiker
  • 2 el arrowroot

Overig

  • 2 plakjes vegan bladerdeeg

Bereiding

  1. Meng het amandelmeel en de dadels met de kokosrasp in een keukenmachine tot een plakkerig maar nog wat grof mengsel. 
  2. Giet er scheutje voor scheutje gesmolten kokosolie bij tot het een samenhangend geheel wordt. Misschien heb je niet alle olie nodig. 
  3. Voor de vulling: kook schoongemaakte en kleingesneden rabarber en aardbeien met de suiker tot jam, laat op een laag vuur even inkoken, bind met arrowroot. Laat wat afkoelen. 
  4. Haal de vorm met de bodem uit de koelkast en schep de vulling er in.
  5. Ontdooi de plakjes bladerdeeg, rol ze een beetje dunner uit en steek er leuke (bloem)vormpjes uit. Leg die een beetje rommelig op een ovenplaat en bak een minuut of 15 in een hete oven. 
  6. Leg ze als versiering op de taart.

Lekker met lobbige crème fraîche of vanille-ijs.

Porties

8-10 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen