Sluiten

Tagliatelle met waterkerssaus

Een heerlijk gerecht voor in het voorjaar en de zomer. Tagliatelle met een saus van biologische waterkers en een gepocheerd ei.

  1. tagliatelle met waterkerssaus en gepocheerd ei

Ingrediënten 

  • 200 g tagliatelle
  • 200 g waterkers
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl dragon
  • 100 g kruidenroomkaas
  • 100 ml crème fraîche
  • 100 ml witte wijn
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Hak de sjalotjes en de knoflook en fruit glazig. 
  3. Snijd de waterkers fijn en bak even mee. Strooi de dragon erbij. Smelt de roomkaas en de crème fraîche erdoor en giet de witte wijn erbij. Laat even smoren. 
  4. Pureer de waterkerssaus. 
  5. Houd de saus warm. 
  6. Verwarm ruim water in een pan, schenk er 1 el azijn bij en 1 tl zout en laat goed koken. 
  7. Breek de eieren elk in een eigen kopje of kommetje. 
  8. Giet heel voorzichtig, maar wel achter elkaar, ei voor ei uit het kopje in het kokende water. 
  9. Schep ze na 4 minuten snel uit het water met een schuimspaan. Laat de eieren uitlekken op een keukenpapiertje. Giet de pasta af en roer er een el olijfolie door. 
  10. Schep wat pasta op een bord met waterkerssaus. Leg er twee eieren op. Bestrooi met flink wat versgemalen peper en grof zeezout. 

Tip: Je kunt er heel goed gegrilde zalm met dille bij eten, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een lekkere frisse salade met kiemen, aardbeien, radijs en avocado is er ook super bij!

Porties

2 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen