Sluiten

Ovenschotel met kastanjechampignons en pesto

Heerlijke ovenschotel voor de herfst met courgette, kastanje champignons, pestokwark en een lekker laagje van pittige herfstkaas

  1. courgette en kastanje champignons ovenschotel

125 g kastanjechampignons

250 g courgette

1 ui

1/2 teen knoflook

50 g geraspte (herfst)kaas pikant

peper en zout

2 el pesto

50 g volle kwark

1,5 tomaten

een handje verse groene kruiden

olie voor bakken en invetten

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Was en snijd de courgette en tomaten in plakjes. 
  2. Oven op 180 ºC voorverwarmen. 
  3. Ui en knoflook fruiten in olie. 
  4. Champignons schoonvegen, in plakjes snijden en even meebakken. Op smaak brengen met peper en zout. 
  5. Pesto mengen met de kwark. 
  6. Ovenschaal invetten met olie. Bodem bedekken met een laag courgetteplakken, dan champignons, de helft van de pestokwark erover, een laag tomaten, courgetteplakken, en champignons, pestokwark en afsluiten met courgetteplakken. 
  7. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 20 min in de oven. Garneer met de fijngesnipperde groene kruiden.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen