Sluiten

3 uien tarte tatin met bramen en geitenkaas

Mooi hartig gerechtje van verschillende uien met knapperig bladerdeeg en romig zoete uien. De bramen maken het bijzonder. Lekker als voorafje of met een groene salade met peer en noten als bijzonder lunchgerecht. Je kunt alle soorten uien gebruiken.

  1. 3 uien tarte tatin met bramen en geitenkaas

Ingrediënten

  • 125 g sjalotten
  • 125 g kleine rode uien
  • 50 g kleine gele uien
  • 1 el boter
  • 3 el balsamico
  • 2 el suiker
  • 3 takjes verse tijm
  • ca 60 g rolletje zachte geitenkaas (ca 0.5 rolletje)
  • 2 plakjes (spelt)bladerdeeg
  • 1 ei
  • 50 g bramen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ℃.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg op een licht met bloem bestoven plank of aanrecht.
  3. Klop het ei los. Pel en halveer de uien.
  4. Smelt de boter in een pannetje en voeg de balsamico en de suiker toe. Laat even warm worden, roer en leg de uien er voorzichtig in. Stoof de uien tot ze zacht zijn en bedekt zijn met een laagje balsamicosiroop.
  5. Schep de stroperige uien, die je een beetje laat afkoelen (want ze zijn gloeiend heet, pas op ! )met het snijvlak naar onder in een ingevette ovenvaste schaal of bakblik. 
  6. Leg de takjes tijm erop, maar houd ook wat achter voor de garnering. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol met een deegroller uit tot een grote lap, die de uien ruim kan bedekken. Leg het bladerdeeg op de uitjes en stop ze een beetje in alsof het een dekentje is.
  7. Kwast het bladerdeeg in met het los geklopte ei. Zet een minuut of 20 in de oven.
  8. Haal eruit en zet er een bord overheen en kiep de tarte tatin op het bordje. 
  9. Verdeel de geitenkaas en de bramen erover en garneer met een takje tijm.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen