Sluiten

Gegrilde aubergine met granaatappel en munt-yoghurt

Gegrilde aubergines met ras-el-hanout specerijen serveer je met een fris munt-yoghurtsausje. De granaatappelpitjes hebben, naast allerlei voordelen voor je gezondheid, ook een spectaculaire kleur en vorm. Het zijn net kleine robijntjes.

  1. Gegrilde aubergine met granaatappel en munt-yoghurt

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1/2 el ras el hanout (specerijenmengsel)
  • 50 ml olijfolie
  • 1 granaatappel
  • 4 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl citroensap
  • 2 el verse munt 
  • zout en peper naar smaak

Benodigdheden

  • grillpan of barbecue
  • bakkwastje

Bereiding

  1. Snij de aubergines in de lengte doormidden en bestrooi met een ruime hoeveelheid keukenzout. Laat tenminste een kwartier liggen in een vergiet. Het zout onttrekt vocht uit de aubergines en komt vanzelf aan de oppervlakte. 
  2. Klop de ras-el-hanout door de olijfolie en zet dat klaar in een bakje met een kwastje.
  3. Veeg de aubergines droog en snijd er met een scherp mes een ruitjespatroon in. Besmeer met een laagje olie. 
  4. Verwarm een grillpan op hoog vuur en bak hierin de aubergine om en om totdat ze gaar zijn en een mooie roosterkleur hebben.
  5. Hak ondertussen de knoflook en munt fijn (hou een paar blaadjes apart voor de garnering) en meng samen met de yoghurt, mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snij de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit. Dit kun je doen door met een pollepel hard op de schil te slaan, vaak vallen de pitjes er dan zo uit.Verwijder de witte vliesjes.
  7. Leg de gegrilde aubergines op een bord en schep er de muntyoghurt op.
  8. Bestrooi met de granaatappelpitten en wat blaadjes munt.


Porties

4

Bereidingstijd

15 min

Voorbereidingstijd

15 min

Totale tijd

30 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen