Sluiten

Bospeen van de bbq met pesto van eigen loof

Groente van de barbecue is zo lekker. Ik kook de bospeen wel eerst even voor. Bij een dichte barbecue is dat niet nodig, daar moeten ze dan wel iets langer boven het vuur. De pesto van het loof is kruidig en fris van smaak.

  1. Bospeen van de bbq met pesto van eigen loof

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen met mooi fris groen loof
  • 2 el ghee of olijfolie
  • 1 citroen
  • ½ tl grof zeezout
  • 2 tl komijn- of anijszaad
  • 2 tl venkelzaad

Ingrediënten voor de pesto

  • 50 g bospeenloof
  • 1 grote hand basilicumblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • kneepje citroensap
  • zout naar smaak
  • 6-8 el extra vergine olijfolie
  • 2 el geraspte parmezaan
  • 30 g hazelnoten

Bereiding

  1. Haal het groen van de bos peentjes, maar laat ongeveer 10 cm zitten, dat ziet er wat stoerder uit. 
  2. Maak een lekker mengseltje van de ghee met de zaadjes, het sap van een halve citroen en het zout.
  3. Doe de peentjes rechtop in een pan met kokend water en kook de bospeen 5 minuten voor. Doe over in een vergiet en spoel met koud water af. Even uit laten lekken en drogen met een theedoek.
  4. Leg de wortels in een diepe schaal en wrijf ze lekker in met het botermengsel. Laat een halfuurtje intrekken. Leg ze dan op een matig hete barbecue en laat ze langzaam in zo'n 10 minuten verder zacht worden en een roosterpatroontje krijgen. Draai ze steeds om.
  5. Maak ondertussen de pesto: was het wortelloof voor de pesto even en dep of sla het droog. Snijd het wortelloof iets fijner en doe met de rest van de ingrediënten voor de pesto met ongeveer de helft van de olie in een keukenmachine (of hak het met de blender of staafmixer fijn). Voeg langzaam de olie toe tot je een lekkere smeuïge pesto hebt. Serveer de peentjes met de pesto en wat grof zeezout.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

55 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen