Sluiten

Vegan gevulde rode paprika van de bbq

Lekker bbq-en zonder vlees is tegenwoordig niet moeilijk. Ik dook in mijn veganistische receptenschrift en toverde bij de barbecue in mijn buurt dit lekkere gerecht op tafel.

  1. Vegan gevulde rode paprika van de bbq

2 rode paprika’s

40 g zonnebloem- of pompoenpitten

1 el tamari

250 g seitangehakt

2 (rode) uien

250 g champignons

2 tenen knoflook

1 tl komijnpoeder

1 tl paprikapoeder

½ tl kaneelpoeder

zout en peper naar smaak

 evt. geraspte kaas of edelgistvlokken.

  1. Snijd van de paprika’s het kapje met steeltje af en haal voorzichtig de zaadlijsten eruit. Rooster de pitten in een droge koekenpan en blus af met de tamari. Even snel omscheppen. Zet opzij. 
  2. Hak de uien en de knoflook fijn. Snijd de champignons in stukjes.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui glazig, voeg de knoflook en de champignons toe en bak ze lekker bruin. Doe daar het seitangehakt bij en de kruiden, zout en peper naar smaak toevoegen. 
  4.  Bak alles nog even goed door.
  5. Vul de paprika’s  met dit mengsel en strooi de pitten erover. Zet het kapje erop. Zet een minuut of 10 op een rooster of in een grillschaaltje op een hete barbecue. Een bbq met deksel werkt het best, maar zonder gaat het ook, dan doe je het iets langer.
  6. Eventueel kun je er nog wat gistvlokken over strooien of, voor de niet veganisten, wat geraspte kaas.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen