Sluiten

Tomatentaartje met geitenkaas

Zomers tomatentaartje met cherrytomaat, geitenkaas en lekker veel kruiden. Geweldig bij een picknick , maar ook lekker met een groene salade erbij. In plaats van geitenkaas, kun je ook cottage cheese of mozzarella gebruiken.

  1. tomaten geitenkaas taart

Ingrediënten

  • 4-6 plakjes bladerdeeg (dit hangt van je taartvorm af)
  • 1 ei
  • 500 g cherry trostomaatjes
  • 1 pakje verse geitenkaas (schijfjes) van Bastiaansen
  • 1 el olijfolie
  • handvol verse kruiden: bijvoorbeeld basilicum, tijm, rozemarijn, peterselie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en rol deze iets groter uit op een met bloem bestoven aanrecht. 
  3. Vet de taartvorm in en leg de plakjes deeg in de vorm. Laat de naden wat overlappen en druk de randen goed aan.
  4. Klop het ei los. Kwast het deeg ermee in. Zet 5 minuten in de oven, tot het ei droog is.Haal uit de oven. 
  5. Snijd de cherrytomaten doormidden en leg ze met de bolle kant naar beneden op het deeg. Vul zo de hele vorm. Leg de schijfjes geitenkaas op de tomaten.
  6. Hak de kruiden fijn (houd een klein handje over voor straks) en klop er met de olie en mosterd een dressing van. Schenk dit over de cherrytomaten en de geitenkaas
  7. Nog een paar flinke draaien peper en wat zout erover en dan kan het de oven in. Een minuut of 20 is genoeg. Strooi voor het serveren nog wat verse kruiden over het taartje. 

Porties

4

Bereidingstijd

25 min

Voorbereidingstijd

15 min

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen