Sluiten

Salade gegrilde nectarines en burrata

Zomerse salade met romige burrata en gegrilde nectarines op knapperige spinazieblaadjes.

  1. Salade gegrilde nectarines en burrata

1/2 bakje fijne spinazie

2 nectarines

1 bol burrata

1/2 doosje wilde tomaten

 handje (paarse) basilicumblaadjes

20 gr pompoenpitten

2 tl tamari

dressing :

2 el (witte) balsamico

4 el olijfolie

2 tl franse mosterd

1 tl honing

beetje zout

Versgemalen peper 

  1. Was en droog de spinazie. 
  2. Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd in parten. Verhit een grillpan tot heet of gebruik de bbq als je ‘m toch aan hebt en grill de partjes nectarine tot ze mooie grillstreepjes hebben. Zet opzij. 
  3. Snijd de tomaatjes in plakjes.
  4. Rooster de pitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te poffen en blus dan af met de tamari. Roer snel door, de tamari bakt een beetje aan, maar dat is niet erg; je spoelt de pan onder een hete kraan zo weer schoon. Niet laten verbranden natuurlijk, maar gewoon even rap doorroeren en het vuur uit doen. 
  5. Zet opzij. 
  6. Doe de spinazie in een schaal en leg de tomaatjes en de nectarines erop.
  7.  Scheur stukjes burrata erover .
  8. Klop de dressing en schenk sliertjes over de salade. Maal er flink wat peper over. Bestrooi met de basilicum.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen