Sluiten

Bloedsinaasappel curd

Eenvoudig recept voor frisse curd. Lekker op cake, door de yoghurt en vooral op een geroosterd broodje.

  1. Bloedsinaasappel curd


Voor ongeveer 400 ml of 3 kleine weckpotjes

Zest (geraspte schil) en sap van 2 bloedsinaasappels

Zest en sap van 1 citroen

4 eieren

150 gr suiker (of een ander zoetmiddel naar smaak)

150 gr boter

snufje zeezout


  1. Doe de rasp van de citrusvruchten, de suiker, het zout en 125 g zachte boter in blokjes in een glazen of RVS kom of in een pannetje dat past op een grotere pan met een laagje 
  2. zacht kokend water, maar laat de bodem het water niet raken. 
  3. Roer goed totdat alles gemengd en gesmolten is.
  4.  Voeg het bloedsinaasappelsap toe. Roer dit goed door het mengsel. 
  5. Klop de eieren los in een kommetje en schenk deze daarna bij het mengsel in de kom.  Klop voortdurend met een garde of mixer tot het mengsel dik en romig is en de dikte van dikke yoghurt heeft. Dit duurt best wel lang, maar even volhouden en het mengsel niet laten koken, anders komen er klontjes in ! 
  6. Neem de kom van het vuur.  Klop de rest van de boter in kleine vlokjes erdoor. Klop even heel goed door. Zeef eventueel als je liever een gladde curd hebt. 
  7. Schenk de warme curd in schone potjes, sluit af en laat afkoelen. Je kan de curd zeker 2 weken goed houden, maar dan is ie bij mij allang op. Zoooo lekker op geroosterd brood, met scones of cake, over ijs, of door de yoghurt.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen