Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Vegan detox poké bowl

De Poké Bowls vlogen je om de oren vorig jaar. Hier in Geldermalsen lopen we soms een beetje achter,; hier is onze versie. Best veel werk, maar ik doe het gewoon in het weekend. Helemaal zen wordt je ervan!

  1. Detox pokébowl vegan

Ingrediënten

  • 125 g udon rijstnoedels
  • 1 kwart kleine rode kool, fijngeschaafd of gesneden 
  • 2 el rijst- of appelazijn
  • 1 el karwijzaad
  • 2 blaadjes laurier
  • 150 g knolselderij, in kleine blokjes gesneden
  • 100 g chinese kool, in brede repen gesneden
  • 1 el kokosolie (of ander bakvet)
  • 1 teen knoflook
  • 1 klein duimpje verse gember
  • 1 stukje verse kurkuma (of 1/2 tl poeder)
  • ½ tl komijnzaad of -poeder
  • 100 g edamame boontjes (diepvries), ontdooid
  • 1 kleine winterwortel, in dunne linten gesneden, even in citroensap wegzetten
  • 2 el olie om te frituren
  • gerookte tempeh (Hobbit)
  • 2 el tamari

Ingrediënten voor de dressing

  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 1 el tamari of andere sojasaus
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes, houd wat achter

Ingrediënten voor de garnering

  • handje korianderblaadjes
  • rode peper in ringetjes
  • stengel bosui in schuine ringen

Porties

2 porties

Bereidingstijd

50 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

60 minuten

Bereiding

  1. Snijd de rode kool fijn en doe in een kommetje met azijn, honing, karwijzaad en laurierblaadjes. Laat een half uurtje staan.
  2. Snijd de Chinese kool en verhit 1 el kokosolie in een koekenpan. Roerbak de Chinese kool even kort. 
  3. Rasp de gember erover en bestrooi met wat zout. Wok nog even, maar houd de kool knapperig.
  4. Bak de knolselderijblokjes in wat kokosolie met wat geraspte kurkuma erover en wat komijn(zaad of -poeder). Schep steeds om en laat beetgaar worden.
  5. Schaaf de wortel in linten (of doe dat met een dunschiller of kaasschaaf).
  6. Kook de edamame boontjes een minuut of 2 in kokend water. Laat uitlekken.
  7. Bak in frituurolie de reepjes tempeh knapperig.
  8. Klop een sausje van de olie en de tamari.
  9. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  10. Giet af en roer het sausje er door.
  11. Schep de noedels in een kom en leg alle andere ingrediënten erop. Bestrooi tot slot met bosui, sesamzaad, rode peper, kiemen en koriander.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

50 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

60 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen