Sluiten

Appeltaart vegan

Appeltaart zonder ei? Natuurlijk kan dat! Deze vegan appeltaart gemaakt met aquafaba smaakt absoluut naar meer

  1. vegan appeltaart recept

Dit heb je nodig voor één taart


Voor het deeg:

150 g sojamargarine

100 g bruine suiker

200 g zelfrijzend bakmeel 

20 g aquafaba* 

1 tl kaneel 


Voor de vulling: 

200 g goudrenet  

25 g bruine suiker 

15 g krenten 

15 g rozijnen 

1 tl kaneel 


* Vloeistof van het koken van peulvruchten, zoals vloeistof in blikje kikkererwten


  1. Kneed van meel, margarine, kaneel, aquafaba en suiker tot een samenhangend deeg. Laat het deeg in een afgedekte kom ongeveer een half uur in de koelkast staan. 
  2. Verwarm de oven voor op 140 ºC. Vet een bakblik in en bekleed deze met een deel van het het deeg. Snijd overgebleven deeg in repen van 1 cm breed. 
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in schijfjes. Mix de appels met krenten, rozijnen en kaneel. Vul de vorm met de appelmix. Bekleed met de repen deeg. 
  4. Bak het appeltaartje in 45 minuten goudkleurig. Serveer in smalle punten.


Recept is van de chefs van restaurant Spirit in Amsterdam waar ze gerechten koken die ze elke dag eigenhandig hebben klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent: 100% biologisch en 100% vegetarisch. Goed eten maken smaakt nu eenmaal beter.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen