Sluiten

Avocado met zalm en ei

Heerlijk als brunch- of voorgerecht; deze gevulde biologische avocado's met gerookte zalm en ei. In een handomdraai zet je dit gerecht op tafel.

  1. Avocado met zalm en ei

1 avocado

50 g gerookte zalm

2 kleine eieren
Sap van een 1/4 citroen

Peper en zout

5 g peterselie

  1. Snij de avocado(’s ) in de lengte doormidden en verwijder de pit. 
  2. Zet de avocado helften op een bakplaat. Besprenkel de avocado’s met het sap van een halve citroen. Verwarm de oven voor op 200˚C. 
  3. Verdeel de zalm in gelijke delen en bekleed de bodem van elke avocado helft.
  4.  Hou voldoende ruimte over voor een ei. 
  5. Tik een ei op de rand van een schaaltje stuk, hou de dooier heel en giet het ei voorzichtig bovenop de zalm. Breng met wat peper en zout naar smaak. 
  6. Schuif in de oven en bak in ongeveer 10 minuten het ei gaar. Haal uit de oven. Hak de peterselie fijn. Verdeel de avocado over vier borden en garneer met de peterselie. Heerlijk als voorgerecht of bij de brunch.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen