Sluiten

Soep van selderijknol en kastanje met peterselie-hazelnootolie

Geniet van deze romige soep van knolselderij en pastinaak uit het seizoen en crème fraîche. Extra lekker met stukjes hazelnoot en pompoenbrood.

  1. Soep van selderijknol en kastanje met peterselie-hazelnootolie

1/2 el ghee of boter of olie

1/2 ui, klein gesneden

1 takje tijm

1 laurierblaadje

125 g knolselderij, geschild en in blokjes

1/2 pastinaak, ook geschild en in blokjes

1/2 pakje kastanjes (zijn al gekookt en gepeld) en in kleine stukjes gesneden of gebruik verse kastanjes, dan heb je ongeveer 200 g nodig

50 ml witte wijn

1 teen knoflook, fijngehakt

1/2 l bouillon (zelf getrokken of van de Kleinste Soepfabriek of van 1 bouillontablet)

60 ml crème fraîche of sojacuisine

1/2 bosje peterselie of andere lekkere groene kruiden.

50 ml olijfolie

15 g geroosterde hazelnoten in stukjes gehakt

  1. Verhit het bakvet in een soeppan en voeg er de groente aan toe, de tijm en het laurierblad. Bak een tijdje al omscheppend tot alles een beetje kleurt. Voeg de knoflook toe en bak nog even mee.
  2.  Blus af met witte wijn en bouillon.Laat alles nog een half uur trekken, haal de laurier eruit en pureer de soep met een staafmixer of in een roerzeef. Als je het lekker vindt kan je de soep ook wat grover laten. Zet nog even op een zacht vuur, maar laat het niet meer koken. 
  3. Roer er 100 ml room, crème fraîche of plantaardige room door. Houd eventueel een beetje achter om nog te garneren.
  4. Pureer de peterselie met de olie en doe in een kannetje.
  5. Hak de hazelnoten iets fijner.
  6. Schep de romige soep in mooie kommen en giet of drup er wat van de olie in.
  7.  Strooi de hazelnoten erover. Schep er eventueel ook een lepeltje room bij en maal er wat verse zwarte peper over. Lekker met (pompoen)brood. 

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen