Sluiten

Dadelkoek met walnoten

  1. Dadelkoek met walnoten

4 el rozijnen

10 dadels zonder pit, gehakt

4 el oersuiker

1 1/2 dl water

50 g roomboter

100 g gebuild meel

1 el bakpoeder

nootmuskaat

1 ei

10 walnoten

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Beboter een platte vorm of springvorm van 22 cm. doorsnede en bestuif met meel.
  2.  Doe de rozijnen, dadels, oersuiker, water en roomboter in een pannetje, breng dit aan de kook en laat afkoelen tot lauw. 
  3. Vermeng in een andere kom het meel met bakpoeder, nootmuskaat en ei. 
  4. Hak de walnoten grof. Meng alle ingrediënten door elkaar en vul direct de vorm. 
  5. Bak de koek gaar in 40-45 minuten en laat deze 15 min in de vorm afkoelen. De koek blijft een beetje plat maar moet niet te droog of vast zijn.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen