Sluiten

Gegrilde watermeloen met feta en noten

Een lekkere frisse borrelhap of onderdeel van een buffet of barbecue. Het zoete van de watermeloen is zo'n goeie combi met zoutige feta en knapperige noten! De balsamico maakt het af.

Ingrediënten

  • 1/2 kleine watermeloen of een kwart grote
  • 50 g feta
  • 1 tl Provençaalse kruiden 
  • eventueel wat lavendelbloempjes
  • 15 g pistachenootjes
  • 10 g hazelnoten
  • balsamicocrème of balsamicoazijn, ingekookt tot het iets stroperig is
  • 1 à 2 takjes munt ter garnering

Bereiding

  1. Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze iets fijner. 
  2. Meng in een kom de feta met de kruiden en de lavendel als je die hebt. 
  3. Snijd de watermeloen doormidden. Snijd er platte plakken van (een cm dik) en snijd die weer in puntjes.
  4. Verhit een grillpan tot heet (of doe het op de barbecue). 
  5. Grill de puntjes watermeloen snel totdat er roosterstreepjes verschijnen.
  6. Leg op een schaal en beleg met de feta, wat gehakte noten en een blaadje munt.
  7. Druppel er wat balsamico op en maal er royaal zwarte peper over. 
  8. Een fris borrelhapje voor een zomerse avond.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen