Sluiten

Spaanse bol met camembert

  1. Spaanse bol met camembert

1 Spaanse bol

1 Brillat kaasje

3 tenen knoflook, fijngehakt

3 takjes rozemarijn, de naaldjes van de takjes gerist

3 el. lekkere olijfolie

2 tl. grof zeezout

  1. Verwarm de oven voor op 200º C.
  2.  Haal het kaasje uit de verpakking en uit het doosje. Zet het doosje op het midden van het brood om het als mal te gebruiken en snijd met een broodmes de cirkelvorm eromheen uit het brood. 
  3. Pluk het brood weg, zodat straks het kaasje er helemaal in past. Snijd het brood in repen in de lengte en in de breedte, zodat je een ruitpatroon krijgt. Niet helemaal doorsnijden, maar ongeveer 5 cm vanaf de bodem blijven.
  4.  Doe de olie met de knoflook en de rozemarijnnaaldjes (houd een klein takje apart om straks op het kaasje te leggen) in een kommetje en roer door elkaar.Lepel dit mengsel in de inkepingen van het brood. Strooi er grof zeezout over. 
  5. Zet het kaasje in de holte van het brood en leg er het takje rozemarijn op. Zet het een kwartiertje in de oven. Het brood wordt zo lekker knapperig afgebakken en het kaasje vloeibaar. 
  6. Haal het brood uit de oven als het zover is en snijd met een scherp mesje een kruis in de kaaskorst. Zet het brood op tafel en scheur of pluk stukken warm kruidig brood los en doop deze in de zachte kaas. Lekker met een glaasje rosé !

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen