Sluiten

Ontbijttrifle met aardbeien en homemade granola

  1. Ontbijttrifle met aardbeien en homemade granola

1/2 kop speltvlokken

1/2 kop boekweitvlokken

1/2 kop roggevlokken

1/2 kop havervlokken

1/2 kop kokosvlokken

25 g zonnepitten

25 g hazelnoten

25 g walnoten

25 g amandelen

25 g abrikozen in stukjes

1 tl. kaneel

scheutje sinaasappelsap

2 el. kokosolie (gesmolten)

2 el. ahornsiroop of agavesiroop

1/2 bakje aardbeien

250 g kwark, yoghurt of soya

yoghurt of wat je maar lekker lijkt

  1. Schep alles voor de granola, dus behalve de abrikozen (en de aardbeien en kwark natuurlijk), in een schaal en meng heel goed door elkaar. 
  2. Verdeel het in één laag over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster op 180 °C lichtbruin, dat duurt een kwartiertje (bij mij, maar houd het goed in de gaten) schep af en toe om. 
  3. Laat afkoelen en meng de abrikozen erdoor. 
  4. Doe in een mooie glazen pot. Schep wat granola in 4 mooie glaasjes. Schep er wat yoghurt op, een laagje granola, daarop wat plakjes aardbei en nog weer wat yoghurt. Top af met aardbei en een schepje granola. 
  5. De resterende granola kun je lang bewaren in een dichte voorraadpot.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen