Sluiten

Prei-linzen-zoete aardappelsoep

Stevige soep voor koude dagen. Lekker met desembrood en roomboter of hummus.

  1. Prei-linzen-zoete aardappelsoep

halve pot kant en klare kippenbouillon

0,5 liter water

1 flinke prei

teentje knoflook

kleine zoete aardappel (of 1 gewone aardappel, wortel of pastinaak)

75 -100 g rode linzen

handje rozijnen

1 el kerrie

stuk santen van 1,5 cm

  1. Kippenbouillon opzetten met water (eventueel bouillonblokjes of groentebouillon). 
  2. Prei snijden, samen met de uitgeperste knoflook in de bouillon aan de kook brengen. 
  3. Zoete aardappel (of gewone aardappel, wortel of pastinaak)in blokjes snijden en er bij doen. Rode linzen, rozijnen, kerrie en santen erbij en 10-15 min koken. Naar smaak vers of gedroogd korianderblad of peterselie toevoegen.
  4.  Als het te dik is geworden aanlengen met wat water.
  5. Variaties: geraspte kaas erover, geroosterde pijnboompitten, pruimen in plaats van rozijnen, wat citroensap om een frissere soep te krijgen. Andere groenten als variatie: spitskool, sperziebonen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen