Sluiten

Mangold (informatie)

In grootmoeders tijd was Mangold, ook Zilverstelen genoemd, een populaire groente. Inmiddels is het een wat we noemen 'vergeten groente'

  1. mangold of zilverstelen
Mangold–

Mangold

In grootmoeders tijd was mangold, ook snijbiet genoemd, een populaire groente. Inmiddels is het een wat we noemen 'vergeten groente'. Al zie je 'm tegenwoordig weer meer op weekmarkten, in supermarkten en zelfs als diepvriesproduct. De smaak lijkt op die van spinazie, maar kruidiger en notiger. De mangold slinkt veel minder dan spinazie. En je kan het blad en de stelen eten.


Mangold past goed bij gebraden vlees, vis en eiergerechten. Hij kan worden verwerkt in eenpansgerechten, hartige taarten en ovenschotels. De bladeren zijn ook zeer geschikt voor het bereiden van plantaardige rollades. Mangold en Zilversteel zijn familie van elkaar en de recepten zijn dan ook op beide van toepassing.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen