Sluiten

Kakifruit (informatie)

Kaki fruit is een typische najaarsvrucht. Maar wat is kaki eigenlijk?

  1. kaki fruit

Ingrediënten

1 st kakifruit

Informatie

Kaki fruit is een typische najaarsvrucht. Van oorsprong afkomstig uit Azië, maar tegenwoordig wordt hij op meerdere plekken geteeld. Ons biologische kaki fruit komt meestal uit Spanje. De vrucht lijkt qua uiterlijk een beetje op tomaat, maar dan oranje van kleur. Het vruchtvlees is ook oranje. 


Een kaki eet je rijp tot zelfs overrijp. Ontdek hierin je eigen voorkeur. Onrijp bevat de kaki teveel looizuur en dat geeft een onprettige smaaksensatie. Onrijpe vruchten kunnen het beste gekoeld bewaard worden. Narijpen gaat prima bij kamertemperatuur. Kaki's zijn goed overrijp als ze diep oranje en zacht zijn. Eenmaal zacht is een kaki erg zoet van smaak. Een beetje limoensap werkt als een fantastische smaakversterker! Kaki fruit is rijk aan vitamine C.

Porties

1

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen